Dengan lafaz Bismillahhirrahmanirrahim.

Assalamulaikum.

Friday, February 8, 2013

Cerita berjalan lagi..Lego Land.

Alahai..selagi tak abis cerita berjalan ni...
Ni waktu balik dari Singapore haritu, oleh kerana dalam perjalanan balik tu, kami memang lalu kat area Lego Land ni, maka Encik Abah ajak juga kami singgah..(punyalah sporting nya Abah) hehe, walaupun kaki dah sakit2 semua, tapi berjalan punya pasal..tahan lah juga..Bukan apa, sebenarnya, abahnya kan selalu sibuk, so bila dia free macamni, alang2 berjalan katanya, biarlah puas.Lagipun, dia tak mau nanti, si Eisya tu, menuntut Abahnya..bila nak ke Lego Land? so..itu yg singgah juga tu..hehe

Tapi, Uminya lah yang melepas nak ke JPO ( Johore premium outlet)..Tak pe lah, ada rezeki, lainkali lah kot..

Bayaran masuk, tak silap akak dewasa 140 ringgit..tapi, rezeki kami, belum sempat beli tiket kat kaunter lagi, ada seorang pompuan China ni, tanya nak beli tiket ke tak..dia jual murah..rm 80 hinggit je..akak tanya apasal murah sgt, katanya sebab tiket kwn2 dia tak jadi datang dari Singapore..kami pun beli je lah..:)
Banyak juga save kat situ..hehe.

Jom tengok gambar yek..

Pandai betul buat patung ni dari Lego..hoho




perasan tak patung tu pegang apa? mangkuk tandas..hehe

Kat tandas pun ada patung Lego juga..huhu

My three little  "Super" princess:) seronok sgt..hehe

Tgh tgk " show" ni



posing jgn x posing..umi dah malas, sebab penat sgt..

Serun naik benda ni..tinggi..

view dari atas

Kewajipan tetap ditunaikan, walau dimanapun berada.




Main ni dlm hujan..

Abah sempat lg angkat tgn peace tu..hehe
Demikianlah selesainya kisah percutian kami kali ini..Kuantan-Jb-Singapore-Jb-Kuantan.
Berjalan dimuka bumi Allah ini, sambil memerhati dan memuji kebesaran serta keagungan alam ciptaannya..
Sekian dulu, Wassalam.

9 comments:

Kakcik Seroja said...

Bilalah kakcik nak masuk ke lego.and tu agaknya...

Kakzakie Purvit said...

Kakak rasa CNY ini laaagilah ramai. Kakak lebih suka ke Hello Kitty dari Legoland yg panas nie..

mun said...

woooww... bestnyer legoland...

mamyharraz said...

oklah ni kak sekali harung jalan dapat pegi 2 tempat.
JPO tu boleh masuk list kendian hehe
anak sy dah menuntut kak nak kesini..tp sy sbg mak pulak yg tak sabar nak jejak legoland ni heehe

Cho Zila said...

yeah.. yeah.. akakpun dah sampai sini.. best sesangat best... teringin nak pergi..

NEKCIK said...

Nekcik pun bila lah nak sampai ye..nama jer orang johor!!

Unknown said...

teringin juga nak ke Legoland...insya-Allah satu hari nanti...tunggu Mifz besar sikit...:)

NzA said...

wah bertuahnya dpt tiket murah......
Seronokkan tgk anak2 gembira....

mummyrinazone beauty said...

bilalah dapat rezeki g situ..insyaallah kalau Allah izinkan=)anak2 akak semuanya cumil2 belaka nak2 yang num3 tuh..cantik bulu kening dia

T.kasih sudi klik sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink