Dengan lafaz Bismillahhirrahmanirrahim.

Assalamulaikum.

Saturday, August 24, 2013

Musafir di Sydney,Australia.(1 )

 Sepertimana perancangan sejak beberapa bulan yang lalu, Alhamdulillah, tercapai juga hasrat kami sekeluarga nak bercuti ke Negara kanggaroo,turut sama adik akak dan familinya,tapi kami tak naik flight yang sama, cuma jumpa kat Sydney je bila sampai tu..

Perjalanan bermula pada hari raya ke 6, 14hb hingga 21 hb Ogos 2013.

Tak tau nak mula cerita kat mana..banyak sangat cerita menarik yang nak dikongsikan ni..hihi.
Apapun, akak mula kan kisah musafir 1 ni dulu ye, dari mula bertolak sampai ke hari pertama sampai di Sydney. Akak lebih suka tepek gambar..biar gambar yang bercerita.. Insya allah, lain kali akak sambung cerita lagi.Jom layannn gambar. :)


tengok lah ni,rajinnya si Eisya buat semua ni..semangat nak berjalan lah katakan..

Packing time
Ni pun Eisya yg buat..hihii




Kat Lcct,tunggu flight ke Changi airport,Spore





check in flight



Robbi yassir wala tuassir

Sedapnya nasi beriani dlm flight air asia

Encik abah sibuk isi macam2 form

Pemandangan Singapore dari atas flight

Safely landed at Changi airport, tggu flight ke Sydney jam 2 am

tiket n passport
Alhamdulillah,safely arrived Sydney airport at 7am
Happy faces..

Hello Sydney..:)




10 comments:

umiawadah said...

seronoknya ....nak baca lagi ni...mesti banyak perkara yang boleh dikongsi kak kan...kalau boleh sharelah kat tempat mana akak solat jika jalan-jalan kat sana dan masanya...

author mama said...

salam. bila ni? mya now di sydney:)

ariana said...

@ummiarissa ins ya Allah ida..pnjg lg kisah ni..jgn lupa sggh baca nnti..:)

ariana said...

@mya
Oh ye ke..mya sdg bercuti je study kat sana? Ni pd mggu lps 14-21hb ogos.:)

Nieda Ramly said...

bestnya beraya sampai oversea.
berapa bjet kita nak sedia utk ke sana

NzA said...

xsabar nk baca kisah seterusnyaaaaa....

εïзmmyHazaεïз said...

Hello sydney.. happy holiday kak...

NEKCIK said...

Salam Ariana ..wah da balik lah ni ye...seronok?? bagi nekcik asal dapat bjalan jer..tak kiralah ke mana pun..ke melaka pun tak ngapa..bahagia...enkcik pergi sydney pun seronok jugak..dok kat msian hall...

Wa said...

SEronoknyaaaa...nanti tulis tips banyak-banyak k..manalah tahu ada rezeki ke sana nanti :)

maszull said...

assalamualaikum ariana...seronoknya bercuti...;)

T.kasih sudi klik sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink