Dengan lafaz Bismillahhirrahmanirrahim.

Assalamulaikum.

Tuesday, August 13, 2013

Musafir kemana lagi..

Jauh berjalan, luas pandangan.Itu kata pepatah.Suami ku gemar membawa kami berjalan2 tak kira lah didalam negeri maupun diluar negara.
Alhamdulilah dgn rezeki yang Allah taala beri.Mungkin bagi sesetengah orang ada yg menganggapnya membazir..terpulang, tapi bagi family Ariana ini merupakan salah satu cara bagi merapatkan lagi hubungan sesama kami, disamping tu, dapat melihat cara dan adab budaya ditempat orang, dan tak lupa memanjatkan kesyukuran bila melihat betapa aman damainya bumi Malaysia, dan betapa sukarnya menjalani kehidupan disesetengah tempat lain..Yang baik jadi ikutan, yg buruk jadi sempadan..
Hari ni, 12hb ogos akan bermula lagi musafir kami, dan kali ni lebih menarik sebab family adik akak pun akan turut sama..tentu lebih meriah kali ni..semuanya dah dirancang sejak beberapa bulan lamanya., Semoga Allah permudahkan segalanya..Robbi yassir walatuassir.
InsyaAllah balik nanti akak ceritakan pengalaman akak disana nanti ye, seperti lawatan akak sebelum ni kebeberapa tempat yg sempat akak abadikan di blog ni, lawatan ke Beijing, Thailand, Jakarta dan Bandung.
Harap kawan2 tolong doakan kami selamat pergi dan balik ye..terimakasih.:)
Kuantan-KL-Singapore-Sydney-GoldCoast-Singapore-KL-Kuantan...fuhh...berkematu lah juga punggung dok lama2 dlm flight,harap2 kaki tak sakit dgn kasut baru camel ku..huhu
InsyaAllah kami akan balik pada 21hb nanti.

3 comments:

NzA said...

Alhamdulillah rezeki Allah berikan utk kita dan kita jugak dpt pahala...melawat ke tmpt org juga dpt pahala krn kita dpt lihat bertapa indah bumi ciptaan allah...
nnti update blog ye akak.

mun said...

Salam...

dah lama saya x menyinggah blog akak.. huhu

Selamat hari raya kak :)

mama maman aka yana said...

berjalan ke mana kak.. :)

T.kasih sudi klik sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink