Dengan lafaz Bismillahhirrahmanirrahim.

Assalamulaikum.

Monday, February 4, 2013

Us.Azhar Idrus di Stadium Darul Makmur.

Ceramah oleh Ustaz Azhar Idrus ni telah berlansung dgn meriahnya pada hari sabtu 2hb 2 baru ni, tapi oleh kerana akak yang sgt sibuk lagi pun, akak ke KL menghantar anaknda sebenarnya, itu yang tak sempat nak up date blog, sampailah kehari ini, tapi, walaupun dah agak terlambat, akak nak up date juga, sebab bukan selalu dpat tengok UAI ni datang ke tempat akak pula tu, di Kuantan, Pahang, walaupun akak sendiri tak berpeluang tengok UAI secara live, sebab tak de di Kuantan pada hari tersebut, tetapi melalui gambar2 yg akak lihat di fb kwn2 , akak tgk memang meriah sungguh, bahkan kalau ada bola pun tak seramai ini manusia yg membanjiri Stadium Darul Makmur..rasa terharu juga melihat sememang nya ramai yang dahagakan ilmu agama sebenarnya, selain dari  majlis-majlis lain..Syukur, alhamdulillah.

Jom kita tgk gambar ye..

UAI Telah membuat kejutan di Stadium Darul Makmur ..Kehadiran anggaran 100 ribu orang yang hadir ke Stadium Darul Makmur Kuantan ini malam tadi.
Yang lagi hebatnya... Walau pun hujan mereka tetap tidak berganjak, balik dsb. Subhanallah... Allahuakbar..
Hebat sungguh orang Kuantan. Takbir. —
Kelihatan Puluhan Ribu membanjiriri stadium Darul Makmur..malam Ni
Kelihatan anak muda yang dahagakan Ilmu ..bukan konsert mega
THIS IS DARUL MAKMUR!!!
Sedikit Bingkisan Di Stadium Darul Makmur,... Lautan manusia membanjiri Stadium Darul Makmur sempena Wacana Perdana yang menampilkan pendakwah terkenal Ustaz Azhar Idrus dan Ustaz Haslin Baharin (Bollywood) malam tadi. Orang ramai dilihat memasuki stadium sejak jam 6.00 petang lagi sebelum mereka bersolat Maghrib buat julung kalinya di dalam stadium tersebut. Inilah sejarah dan kali pertama berlaku sejak 50 tahun lalu, umat Islam berjaya sujud kepada Allah di sdlam stadium berkenaan sebenarnya.
Moderator sedang bersiap sedia..sebelum UAI muncul bersama Ustaz Haslin


 Kredit buat blog ini.

10 comments:

Kakcik Seroja said...

Subhanallah...

Kakzakie Purvit said...

Allahuakbar!! ye kakak ikut takbir cikgu. Suka fenomena seperti ini apa lagi kalau anak-anak muda turutserta - suka melihat ini.

maszull said...

assalamualaikum ariana...betul2 'anugerah' Allah...:)

munna said...

memang fenomena betul ustaz azhar idrus ni.... hari tu dia turun temerloh ... sampai jem jln kat temerloh ni

LydSunshine said...

Saya pun tgk ramai kawan2 saya kat FB update pasal ceramah UAI ni. Yang lagi buat saya bangga, yang pegi tu kebanyakannya jenis yang rugged2, jenis budak2 muda yang minat2 KPop mcm tu. Tapi bila UAI buat ceramah, derang minat nak pergi. Alhamdulillah. Hebat org kuantan. Bangga plak rasanya jadi org Kuantan.

umiawadah said...

alhamdulillah...inilah yang sentiasa kita nak rasa...bila ceramah agama penuh!lebih2 lagi ramai orang muda...

NzA said...

Alhamdulilah, gelombang UAI makin memuncak dan semoga tidak ada pihak yg cuba menjatuhkan beliau.....

najihahfara said...

mmg ramai sangat2 kak. sy nak masuk pun kena hold lame jugak

Unknown said...

ramai sungguh yang pergi yer...

mun said...

wahhh ramai.. alhamdulillah :)

T.kasih sudi klik sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink