Dengan lafaz Bismillahhirrahmanirrahim.

Assalamulaikum.

Friday, July 13, 2012

Berakhir satu lagi debaran..

Assalamualaikum.

Hari ini, 13hb.7.2012 berakhir satu lagi debaran...

Sebagai ibu..apa lagi , kalau bukan pasal anak2..hehe
Dari dalam kandungan, dok berdebar tunggu baby lahir, dah lahir berdebar nak jadi ibu muda, macamana nak jaga, nak mandikan baby yang masih sebesar tapak tangan tu..huhu

Sampai lah anak masuk tadika, sekolah rendah dan menengah.., macam-macam yang mendebarkan hati seorang ibu..UPSR, PMR, SPM..hinggalah ke peringkat seterusnya..memang takkan habisnya..

Itu lah pun yang berlaku keatas diriku..

Syukur, Alhamdulillah, hari ni berakhir satu lagi debaran akak menunggu keputusan anak akak yang sulung, Nasyira untuk melanjutkan pelajarannya ke peringkat ijazah dlm bidang architecture.

Kalau ada yang membaca atau terbaca blog akak ,ada kisah akak menemani Syira interview di 3 IPT hari tu.. .waktu tu Abahnya out station, akak lah yg menggalas tanggungjawab sepenuhnya..
tengok kat sini 

Syukur Alhamdulillah, hilang rasa penat, dan debaran hilang sudah..

UIA..

disitu lah nanti tempatnya anak akak Syira akan meneruskan perjuangannya selama 3 tahun lagi..bermula pada bulan September ini, Insyaallah.
Tahniah yaya!..Umi yakin Yaya memang  boleh..

Kenangan sesi temuduga tempohari
Menunggu giliran dipanggil..
Atas jalan pun jadi..Ummi sanggup, demi ank2.. 
 Syukur, syukur Ya Allah.

21 comments:

maszull said...

assalamualaikum ariana....tahniah buat Nasyira...:)

Kakcik Seroja said...

Memang tugas seorang ibu terhadap anaknya memang tak pernah selesai. :)

Cik Rose said...

Alhamdulillah.. tahniah buat anak akak ye :)

ariana said...

@maszul
Wmslm.
Timekasih atas ucapan mas..:)

ariana said...

@ kakcik
t.ksh singgah..betul tu..tanggungjwb kita sbgai ibu bapa tak kan pernah habis selagi hayat ada kan..

ariana said...

@ Ros reeza

T.kasih banyak Ros..Alhamdulillah..:)

reyna ibrahim said...

terharu lihat besarnya kasih ibu mennati anaknya....

ariana said...

@ reyna Ibrahim
t.ksh..apalah sgt..sekadar memenuhi tanggungjwb..:)

NzA said...

TAHNIAH yaya dan ibunya.....semoga yaya terus menjadi anak kebanggaan ibu n ayah....

mamyharraz said...

Alhamdulillah.Syukur.
tahniah utk akk&family :)

semoga ank akk rajin2 belajar dan jadi kebanggaan semua.

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam kak..Terima kasih singgah ke blog atie ya.
Tahniah gak tuk anak akak..semoga dia kan beroleh kejayaan cemerlang.Aminnn
Tiada yg lbh membahgiakn ibubapa..melihat kejayaan anak2kn.

aizamia3 said...

tahniah buat Nasyira.. ;)

saya pulak baru nak bertatih2 membesarkan anak2.. ;)

NEKCIK said...

Tahniah atas kejayaan Syira..semuga terus menjadi anak yang cemerlang di dunia dan akhirat..insyaallah

Munn Jaafar said...

Alhamdulillah... seronoknya... :)

mun said...

waahhhh tahniah..tahniah


xpe kak.. demi anak2 kan...

mas saari said...

betul tu kak! dgn anak2 ni ada saja debarannya..

munna said...

Alhamdulillah...tahniah buat Yaya

Unknown said...

tahniah utk anak akak...semoga lepas nih Nasyira sukses di UIA pulak...amin..

Encik Nort said...

tahniah ye kak.....

Rina Rahamat said...

a'ah ingt lg entri akak yg tu..berani drive jauh-jauh tp demi anak semua boleh kan kak :)


tahniah yaya..bermulalah satu perjuangan..all the best

Kalamhati said...

tahniah utk yaya!bangga sorang lg bakal jadi warga uia...hehe selamat berstudio utk yaya..kena tabahkan hati dan kuat utk jalani life as an architecture student..kh yakin yaya mampu harungi..=)

T.kasih sudi klik sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink