Dengan lafaz Bismillahhirrahmanirrahim.

Assalamulaikum.

Monday, May 7, 2012

Dah terbakar..

Assalamualaikum.

Malam Jumaat baru ni, lebat sungguh hujan, kilat sabung menyabung..berapa kali akak terkejut dek bunyi petir dan guruh. Teringat pesanan hubby, kalau hujan tutup wifi tu..Akak jeling juga ke arah komputer dan modem wifi tu..nampak dah tutup, takde api menyala dah..Akak pun relak lah.Terus buat hal lain, solat dan tengok TV.

Pas tu dalam pukul 9.00 lebih, hubby suruh buka internet..sekali anak akak Yaya kata, dah buka, tapi tak ada api pun..Maknanya something wrong lah tu..huhu.. Bila hubby pergi tengok..sah..memang takde..ni mesti kena panah petir waktu hujan lebat tadi..
Huh..nampaknya memang nak kena "slowdown" lah berfb dan berblog..kat h.set akak ni memang boleh, cuma tak sama macam kat lappy atau komputer. Nak jenjalan kat blog kawan-kawan pun susah..dah lah kecik..

Ada rezeki, tunggu hubby ganti modem kat rumah tu lah..tapi, tak silap akak mahal jugak..huh..sabar jelah.

Ni pun akak singgah kat opis hubby, tumpang menyebok ..update blog kat sini..hehe.
So, sori lah..akak menyepi lah beberapa waktu ni..tapi, akak akan cuba singgah juga guna h.set kecik akak ni..:)



Jumpa lagi. wassalam.

17 comments:

Mommy_ima said...

alahai..malang x berbau..kdg2 petir teruk2 pun, x de ape kan. xpela..sabar ye.. mmg bw thru hp x puas.. :p

ariana said...

Tu lah pasal..kdg tu pasang, tapi x de apa pun..huhu

mamyharraz said...

owhh boleh menyambar kt wifi ya kak..baru sy tau.sbb sebelum ni kilat sy tak pernah nak tutup suiz wifi.lepas ni kena lebih hati2lah nampaknya.

27hb ni sy ke kuantan kalau tak ada aral boleh kita jumpa-jumpa-an ya kak ;)

ariana said...

Yati: agaknya mmg dah nak terkena tu..huhu.

Yati nak dtg Ktn ye..nnti callin2 lah akak ekk..ada rezeki, blh jumpa..:)ehh..ada no akak tak? pm kat fb akak ye..

Kakzakie Purvit said...

Kakak rasa kan cikgu musim hujan-kilat nie kedai jual accessories computer dapat buat duit. Ramai org modem kena sambar petir...

ariana said...

@k.zakie: ha ha..ye lh kak.rezeki dorang lah tu..:)

Munn Jaafar said...

nasib baik hubby ade opis ye..boleh tumpang...hihi

mun said...

huhu..kena tukar ler jawabnyer

mama maman aka yana said...

sygnyer.. rosak sudah.. huhuhu

Salmiza said...

rezeki nk dapat modem br la tu....
xpe la ada hikmah...:)

kurus said...

haa kak sure terbakar panah petir .. umah nie saya kena 2 kali dah kak .. lepas tuu saya cabut semua plak bila ada ujan baru selamat kak
kata org tmnet tuu walau dah switch off still ada aliran electric pada switch soo kena cabut plak kak ..

saya guna tm streaymix kak so modem percuma .. mereka ganti je yg baru ;))

Unknown said...

payah jugak kalo nak tiap2 hari sgah ofis suami semata nak update blog kan...hehe

umiawadah said...

saya pun rajin tumpang kat opis suami tapi kalau internet kena potonglah...he he he

Bie said...

huhu...x sankanya boleh sambar modem ye...
takziah kak riana...nanti pasang lain ye...;)

Anonymous said...

Sebenarnya walaupun kita dah tutup swichnya tapi tak cabut plak, masih boleh terbakar jika disambar petir.

Kak Ani pun pernah kena.

munna said...

modem kat rumah ni pun pernah terbakar sebab kena kilat.... tapi sebab munna pakai streaymx ..call je center diaorg dtg ganti modem baru....

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

sehari tak belog rasa tak bestkn?

T.kasih sudi klik sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink