Dengan lafaz Bismillahhirrahmanirrahim.

Assalamulaikum.

Tuesday, January 31, 2012

Toaster..oh toaster

Assalamulaikum.

Semua orang tahu apa itu toaster atau pembakar roti kan..

Baru-baru ni pembakar roti Akak yang dah berusia hampir sebaya dengan anak sulung Akak Yaya ( 21 tahun) rosak lah pulak..Ye lah..dah lama sangat kan. Tapi brand "Philips"  memang bagus. Takpernah buat hal sebelum ni, walau pun dipakai dengan begitu lasak dan kerap sekali. ( Al maklumlah sebab hubby akak tu penggemar roti bakar! )

Rosak dah Mr Philips.


So, dah sampai lah masa berganti yang baru. Kebetulan memang nak cari hadiah perkahwinan cousin akak, Huda, so terus beli dua. Satu untuk Huda satu untuk kami.

Terus selimutkan yang baru..sayang..hehe

Patah  tumbuh hilang berganti. Try Mrs Elba pulak.

Cik abg kata..pakai cermat-cermat sikit..hehe


Kat rumah akak kalau tak de pembakar roti ni,  susahlah sebab Cik abang akak tu suka sangat makan roti bakar. Lagipun nak buat dia senang, Eisya yang kecik tu pun boleh tolong buat kan roti bakar untuk abah dia..hehe.

Jom tengok macam-macam bentuk model " toaster" yang lain. Saja suka-suka kongsi info.


Ini adalah model toaster lama, sebelum ada "pop up toaster" Thn 1910.
General Electric Model D-12 toaster, from 1910s

Ini pula toaster moden yang terdapat berbagai bentuk dan warna, Menarik kan.

       
                          
Gambar: Google.




                                 



11 comments:

mun said...

uii lamanya dah pakai..

hmm barang letrik dulu2..tahan lama..xmacam skang.. huhuhu

Izan Ishak said...

byk sungguh jasa toaster akak tu... lamanya sampai 21 thn dapat bertahan.

yg baru tu boleh tahan comel! siap ada baju bunga2 lagi tu.

munna said...

KAK RUMAH MUNNA PUN ADA TIGA KAK.... HADIAH KAHWIN DULU...ADA YG BLM GUNA PUN LAGI

Kakzakie Purvit said...

Kakak punya sama brand yg rosak tu. Tapi kakak punya warna oren. Masih boleh pakai lagi walau dah lama juga (hadiah kawen dulu hihi...)

mamyharraz said...

senang ada pembakar roti ni..lapar boleh bakar roti sapu planta boh susu hehe mcm tu ank sy cukup berkenan :)

mcm2 rupa bentuk toaster ni kan kak..yg penting lawa pilihan akk tu :D

Kalamhati said...

lamanya taoster tu berkhidmat..huhu mesti sayang kan..

ariana said...

Cik Moon: Betul tu..mmg barangan dulu2 tahan lam..barang skrg walaupun banyak pilihan tp cpt rosak sesetengah tu kan..

Izan: mmg kena pakai baju sbb takut cik lipas ngan cicak masuk..huhu gelii

ariana said...

Munna: mmg kalau org kawin selalu dpt hadiah toaster ekk..wah ada 3.Selalu lah buat roti bakar ni..:)


KakZakie: mmg brand philip ni tahan lama agknya ye akak punya tu pun dah agk lama jg tu..

ariana said...

mammyharraz: mmg best roti bakar, buh planta atau buh jem pun best lg pun makanan yg ringkas n simple nk buat.Kalau lapar tgh2 mlm tu, blh lah..

Kalamhati: aah..mmg dh lama berjasa.Selagi x rosak, selagi tu lah pakai..:)

anakpakcikali said...

lamanye pakai.sebaya saye.21 tahun.hehe.

ida =) said...

Pandai jaga brg! Berbaloi2

T.kasih sudi klik sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink