SEEKUR AYAM(DIPOTONG KECIL)
1/2 CAWAN SANTAN
5-6 HELAI DAUN LIMAU NIPIS (DISIAT KECIL)
SEDIKIT DAUN SELASIH
1 CAMCA BESAR PERASA KARI HIJAU
2 CAMCA BESAR SOS IKAN
MINYAK UNTUK MEMASAK
GARAM DAN PERASA SECUKUP RASA.
CARA MEMASAKNYA:
1) MASUKKAN PERASA KARI HIJAU DAN MASAK SEHINGGA NAIK BAU.
2) PERLAHANKAN API, MASUKKAN SANTAN DAN KACAU SEHINGGA NAIK MINYAK.
3) MASUKKAN AYAM,DAUN LIMAU NIPIS,DAUN SELASIH DAN SOS IKAN.
4) KACAU SEHINGGA AYAM MASAK DAN DAN MASUKKAN GARAM DAN SERBUK PERASA SECUKUPNYA.
5) KACAU SEBATI SEHINGGA BETUL-BETUL MASAK.
6) SEDIA UNTUK DIHIDANGKAN.
SELAMAT MENCUBA
0 comments:
Post a Comment