Dengan lafaz Bismillahhirrahmanirrahim.

Assalamulaikum.

Ahad, 26 Jun 2011

Kedai Romantika.

 Salam. Selamat berhari minggu..

Kemana korang pergi hari ni?
Bersiar-siar atau berkelah bersama family tersayang?
Ariana baru balik dari Kedai Romantika sebenarnya ni..
Ingat malas nak keluar sebab Incik suami belum balik dari Bogor.. tapi
terasa boring lah pulak,
sebab kalau dia ada, biasanya memang hari minggu kami akan keluar ronda-ronda ke,
makan ke  atau kemana saja lah..
Ni lah kedainya..
So..
nak hilangkan boring ajaklah Eisya n Yaya keluar.
Hanya Tiha tak ikut sebab nak baca buku katanya,
almaklum budak nak ambik SPM tahun ni..:)
Dah tak tau nak gi mana aku ajak lah anak-anak pergi  " kedai Romantika".
Rasanya orang pompuan semua tau kedai ni..
alah..kedai alat perhiasan rumah tu..
Macam-macam ada..
bunga, pasu, cawan, jam, gambar..
banyak lagi lah..tapi semua English style lah..geramm tengok..
Aku memang pencinta English style, tapi tak boleh nak buat kat rumah sangat, 
pasal  Incik suami tak berapa minat..
serabut katanya..yelah,sebab banyak bunga-bunga gitu kan..
dia lebih suka simple mimple gitu..
Ingat tak mau beli apa, nak cuci mata je.. tapi..
bila dah nampak kat satu jambangan bunga ni.., terus jatuh hati dan belilah juga..
harga pun tak mahal sangat..ok lah..
Gitu lah kisah
orang pompuan yang tak boleh tengok bunga..hehe.

Jom layan gambar..( ishh sempat lagi ambik gambar tu..! )  hehe ..
Geram nak ambik gambar banyak-banyak..bunga dan hiasan lawa-lawa,
tapi segan lah..orang ramai sangat..
Ini pun..curi-curi ambik..;)

Cantik tak bunga pilihan hati..Ini dah sampai rumah ni..

Suasana kat dalam kedai..

Barang hiasan rotan pun ada..


Cantiknya gambar ros..


Eiya kat celah bunga-bunga..

Sampai kat tangga pun ada perhiasan.

Sampai rumah dah..:)

Bawa bunga pilihan hati tu..:)


10 comments:

Kalamhati berkata...

waahh!bestnyeee..suka la kedai ni..=)

solomolo berkata...

lukisan kat ROmantika memang murah-murah...
jadi rambang mata nak pilih...
apatah lagi nak beli...

ariana's berkata...

Kalamhati: rasanya kedai ni banyak cawangan, kat mana2 pun ada..Kuantan ni baru sebulan je buka..

ariana's berkata...

Solomolo: memang banyak barang murah kat sini...rugi je akak beli vantage mahal2..huhu..

Ct noarizah berkata...

Bestnya dot masuk romantika tu kalau sy mau tak balik tu..hehe!!

tiefazatie berkata...

wah..bestnya..hihi..byk akak borong?

~iz~ berkata...

wah cantik pilihan hati tu...hehee..

boleh tahan besar juga kedai tu...kalu sekitar shah alam kt plaza alam central ada kedai camtu...suka juga la iz pergi cuci2 mata...:)

♥MAMASYAZA♥ berkata...

makin berseri serile umah akak tu

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

wow! cantk bunga tu kak...agaknya mesti banyak barang2 romantik kan :)

Ameh Wahab berkata...

lame tak bersedekah kat romantika..hehehehe..

T.kasih sudi klik sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink