Dengan lafaz Bismillahhirrahmanirrahim.

Assalamulaikum.

Friday, February 17, 2012

Al Quran terbesar didunia .








Assalamualaikum

Salam Jumaat, penghulu segala hari.Hari ni, jom kita lihat Al Quran terbesar didunia ini.
Sungguh menakjubkan..kalau lah dapat menyaksikannya sendiri dengan mata kepala sendiri alangkah indahnya,,al quran ni terdapat nun di Kabul..jauhnya..huhu

     
Sebuah Al Quran gergasi dipertontonkan kepada umum dan ianya disahkan Quran terbesar didunia. Al Quran ini sebesar 228 cm x 155 cm. Ianya ditulis secara manual oleh 9 orang ahli kaligrafi selama 5 tahun bermula dari 2004 - 2009. Setiap juzu' diberikan rekaan yang berbeza dan secara keseluruhan Al Quran ini mempunyai 218 muka surat.








Akak akan berehat selama dua tiga hari ni..Insyaallah nanti kita jumpa lagi.,
Petang ni di tempat akak mengajar akan diadakan sambutan maulidur rasul..Akak mengelolakan rancangan kuiz..harap-harap semuanya berjalan lancar.
dan sebaik habis majlis tu..akak akan menaiki bas " Sani Express" tu..menuju ke Kuala Lumpur..yea..lama dah tak naik bas sorang-sorang..tapi dalam hati gedebak gedebuk juga..takut-takut juga huhu.

Pergi KL buat apa?

hehe..saja nak makan angin..sambil singgah rumah adik akak Hazamin. Min yang baru berpindah kerumah baru dan dah rindu nak jumpa anak sedare yang cute mute..

Sebenarnya..Suami akak dan 3 orang anak dara akak dah pergi dulu pagi tadi, sebab suami akak ada meeting pagi tadi, tapi oleh kerana akak terikat dengan tugas..so tak dapat lah cuti..terpaksalah korban sikit..itu yang akak menyusul kemudian dengan bas..

Jangan diorang tak tunggu akak kat Hentian Putra sana sudah..huhu meraunglah akak..huhu

Ok lah.. Doakan akak selamat pergi dan selamat kembali semula ok..
Wassalam.

12 comments:

εïзmmyHazaεïз said...

besar betul... xperlu pakai cermin mate.. :)

kis said...

Besarnya...ALLAH MAHA BESAR..

Semoga selamat smp ke destinasi yg di tuju yek kak...

Anonymous said...

Terima kasih Ariana berkongsi maklumat ni.

Selamat datang ke KLlah yer.

mas saari said...

moga selamat semuanya kak!

Ztee_Azwanis said...

masya allah.... kalau yg terkecik pun lg kagum kan..


huhu.. sis ariana, klo dorg lupa jemput, nti kol zte yer gi gi jemput hihihi.... slmt bhujung mnggu kak ariana :)

BERT said...

mak ai besarnye AQ!!!

Kakzakie Purvit said...

Bayangkan sedang seorg guru meraung di Hentian bas tetiba ada anak murid yg nampak macam mana agaknya ye?

Selamat bercuti cikgu...

mun said...

besar sungguh al qurannya..

waa akak nak g KL laa... hehe..

Kancil 8349 said...

wah...memang besar pun...

Aine Ainun said...

Wah jenjalan KL..

Hati2 ye...
Semoga segala urusan dpermudahkan....

Ros said...

Salam ziarah....

Munn Jaafar said...

takpe...taxi banyak....tp hati2 tau!

T.kasih sudi klik sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink