Dengan lafaz Bismillahhirrahmanirrahim.

Assalamulaikum.

Sunday, March 20, 2011

Jalan hari terakhir cuti

Bangun dari tidur pagi ni, lepas subuh rasa sayang nak tinggalkan bantal, selimut..sebab hari ni adalah hari terakhir cuti..
Pantas betullah masa berlalu..

Esok kembalilah pada rutin biasa..bangun awal untuk buat sarapan.
Walaupun yang simple at least buat juga lah roti telur ke, roti bakar ke..Yang  bungsu. Eisya tu senang,sebab dia penggemar koko crunch  
atau cornflakes..tuang je dari kotak buh susu dah boleh makan.., tapi 
sikakaknya, Tiha,,lansung tak gemar semua tu..kenalah buat apa yang patut untuk dia..
Lepas anak-anak g sekolah, dan hubby pergi kerje, barulah Ariana mengemas-ngemas rumah sikit, cepat siap mengemas, cepatlah boleh buka komputer,,hehe,,apalagi, blogwalking atau update blog..
Ariana memang banyak masa sebelah pagi, sebab masuk kerja pukul 2.30 petang. Kul 2.00 baru turun dari rumah.

Hari ni memang hari last day bercuti..cukuplah 9 hari..kalau orang keje ikut office hour tu, lagilah..jarang dapat cuti lama macam ni..

Malas nak masak breakfast hari ni lah..kejut anak-anak dan ajak makan roti canai kat luar je lah..kata hubby.Ariana pun apa lagi..baguslah tu..macam tau-tau je..hubby.:)
Lepas makan kat Tanjung Lumpur ( sebelah malam famous ngan ikan bakar) kat Kuantan ni.., kami ronda-ronda kat Pantai Teluk Cempedak, Pantai Gelora..tapi tak turun pun..dok dalam kereta tengok pemandangan dan hirup udara segar sekejap..

Dah pukul 10 pagi. anak-anak tak mau balik lagi..nak kemana lagi kita? Bukan banyak sangat tempat menarik kat Kuantan ni..lagipun dah tak tau nak kemana..Akhirnya pergi ke Mega Mall je lah..
Kalau di Kuantan ni Mall yang besar nya boleh bilang ngan jari je..
Antaranya Mega Mall, East Coast Mall, Kuantan Parade dan Mall yang paling lama di Kuantan ni..iaitu Kompleks Teruntum.


Pertandingan mewarna






 antara buku-buku yang dijual




 Eisya ngan Abahnya..
Hubby tunjuk buku ni kat ariana...Tapi ariana x macam kat buku tu lah..sepenuh hati..:)

 Pandangan dari atas

Kebetulan hari ni ada ekspo jualan buku kat ruang legar Mega Mall..maka kat situlah kami lepak untuk beberapa lama..(hampir sejam jugalah..pasal tak sedar..ralit sangat membaca.., Eisya nak masuk pertandingan mewarna, tapi tak sempat sebab dorang dah start lama..tak pe lah Eisya, lain kali ye.. sambil tu, sempat juga Ariana snap gambar,,sampai kena perli ngan hubby.."Amboii..semenjak dua menjak ni tak tinggal dah kamera tu.." kata hubby..Alah..biasa lah tu bang..Kasi can lah..:)

4 comments:

Wardah said...

Tanjung Lumpur memang best ek..prnh ga pergi ke sana..

ariana said...

Al Wardah: oh..pernah g ye? memanglah..kalau sebelah malam..walaupun banyak gerai ikan bakar kat situ, tapi hampir semua kedai2 tu penuh..memang agak lama kena tunggu bila nak makan kat situ..Tapi memang best..sebab semua seafood fresh lagi..:)

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

ms sy kecik ada Teruntum aje..penah duk chenor dulu ms kecik..

a'ah kan..sejak ada blog sy pon sikit² nk amek gamba..psl xda kamera pakai hpon jerla..

ariana said...

Rina: pernah dok Cenor ye? ramai sedare mara akak kat situ..Arwah ayah pun pernah mengajar kat situ dulu..:)

At least sekarang kita selalu jadi peka pada sesuatu isu..ada jg baiknya tu kan..:)

T.kasih sudi klik sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink