Dengan lafaz Bismillahhirrahmanirrahim.

Assalamulaikum.

Wednesday, March 16, 2011

Naik LRT

Malaxi.com  KL Monorail, Putra LRT, Star LRT, KTM Komuter, KLIA Transit
Kuala Lumpur Rapid Transit, Interchange Station, Railway, Train, LRT, KTM, Service

Main > Malaysia Transit
Malaysia Transit Network Intergration Map
KL Monorail Station map, Star Line Station map, Kelana Jaya (Putra Line) station map, ERL Station map, KTM Komuter Station map

Malaysia Railway Links Map Rapid Kuala Lumpur city shuttle link map About KL Sentral Penang Georgetown shuttle bus
Malaysia Transit Network
Help Line : 03-7625 6999, Email : suggest@rapidkl.com.my
 
Station Map



 Pada hari Ahad baru ni, Ariana dan family ke Kuala Lumpur lagi, kali ni kami ke Matta Fair sambil menjemput anak Ariana yang belajar disana.

Kali ni kami buat keputusan nak menggunakan LRT, memandangkan jalan terlalu jem, dan nak parking tentunya susah..lebih-lebih lagi dikawasan PWTC tu, tempat dimana berlansungnya Matta fair tu..

Sebenarnya dah banyak kali pun kami naik LRT ni..Kadang rasa lebih senang dan cepat pula..cuma kalau time "peak Hour" tu..biasalah..orang agak ramai dan kadang tu tak dapat duduk.Tapi masih cepat juga jika dibandingkan dengan naik kereta..


Bagi "Orang KL", semua ni dah tak tak jadi apa., yelah kalau dah hari-hari naik kan..Tapi macam kami ni, mana lah nak ada LRT nya..Kat Kuantan ni..kena tunggu dalam 10 tahun lagi kot..:)


Dan..Ariana sempat posing lagi tau..Yelah..kamera poket ni, sentiasa ada..., terutama semenjak dua menjak dah pandai berblog ni..hehe..lainlah DSLR anak Ariana yang besar dan berat tu..nak bawa pun susah, ( tapi gambar cantik lah..)


So meh lah tengok gambar kelabu Ariana dari kemera poket ni yek..


Hubby dok beli tiket

Ariana n hubby..kat dalam LRT

Ni lah Eiya..anak bungsu ariana tengah tengok map tu..

Oh ye dan di atas tu Ariana sempat copy map dan nama-nama stesen LRT yang terdapat di K.L.


Sekian, jumpa lagi..

6 comments:

rohaadam said...

since kerja kat melaka dah..rindu pulak zman bekerja kat KL dulu....bersesak2 tunggu LRT,Putra/monorail.Sekarang boring pun ada juga..sebab hari2 jalan kaki jer pi kerja....sebab duduk dlm kawasan tmpt mengajar juga.Kalau dulu boleh juga menyinggah kawasan2 window shopping yg sewaktu dgnnnya.

ariana said...

Rohaadam: so,dah jenuh lah naik LRT ni ye..:)Tak pe..kalau bercuti di K.L nanti..boleh naik lagi ekk..:)

Mamaleesyamiro said...

marilah lagi ke kl...tapi jgn naek time pkl 7-9pagi...mmg macam sardin. Kalo ptg lagi la arianna...mcm2 bau ader. Hehe time tu la rindu nak duduk kg, rasa tenang dan nyaman

ariana said...

Mamaleesya: Tu lah,sib baik masa kami naik tu, x ramai orang..boleh duduk bersantai lagi..hehe..ariana memang selalu ke K.L sebenarnya..sebab jenguk anak kat KLIUC n kadang menyibuk ikut hubby meeting:)

mun said...

huu tiap2 ari naik lrt g keje.. letih time balik keje la... mcm ikan sardin.. time g keje ok lagi.. hehe

ariana said...

cik moon: sian juga kat org K.L ye..dah lah penat balik keje..kena berpusu pulak naik LRT ye..:) tapi..kata orang "alah bisa tegal biasa.."

T.kasih sudi klik sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink