Dengan lafaz Bismillahhirrahmanirrahim.

Assalamulaikum.

Tuesday, March 15, 2011

Segmen : Blogger ikut Negeri



Segmen En Ben kita lagi...? Baru ni Ariana dah cuba-cuba segmen BLOG KATEGORI IBU anjuran En: Ben juga..wah dapat tambahan 20 orang follower ...So, Kali ni, kena joint lagi lah..pasal nak juga beritahu kat geng blogger Ariana, darimana asal usul Ariana hehe..pada rakan lain yang nak joint sama..klik sini ye..

1-Latarbelakang diri: Ariana adalah anak jati Negeri Pahang. Dilahirkan di Mentakab, Pahang. Mendapat pendidikan juga di sekitar Negeri Pahang..Tapi bukanlah bermakna tak pernah keluar dari Negeri Pahang ni..hehe.


2-Profession: Seorang pendidik..(ustazah) sebenarnya..mengajar di 
 AN NADWAH, Masjid Negeri Sultan Ahmad 1, Kuantan, Pahang. ( Kalau ada yang singgah solat kat masjid Kuantan tu, carilah ariana ye) Tapi time sekolah jelah..:)


3-Blog Ariana suka baca: Sebenarnya banyak..tak adil pulak kalau Ariana sebut kat sini..boleh sebut blog Otai je lah..iaitu Blog siapa lagi kalau bukan, Ben..dan beberapa blog yang ada bercerita pasal kehidupan keluarga diorang dan ada diselit resepi,  sedikit ruangan tazkirah, tip-tip atau hiasan dalaman..hah.. itu ariana minat baca.


4-Blog Ariana tak suka singgah?  Buat masa ni, semua Ariana suka..( semua ada keistimewaan masing-masing..) Cuma, kalau yang lambat sangat keluar tu..tentulah tak berapa suka nak singgah..al maklum,banyak kerja nak buat,kalau tunggu lama..tak sempat pulak nak kemas rumah n masak..mana nak pergi kerja lagi..Sori ye..


5-Harapan Ariana dalam dunia blog ni, agar dapat meluah atau berkongsi sedikit sebanyak kegembiraan maupun kesedihan
dalam hidup ini dengan rakan-rakan yang baik hati dan ikhlas juga untuk berkongsi pengalaman serta ilmu-ilmu yang mereka ada..dan kita saling bertukar pandangan lah..dalam apa jua bidang asal yang baik..seperti pepatah..berkasih biar satu, berkawan biar beribu..dan...menuntut ilmu itu wajib bagi kita dari buaian hingga ke liang lahad..


Itu ajelah dari ariana..yang lain sila joint sama dan singgah ke Blog ariana ok..Kita kenal-kenal..:)




14 comments:

apislerr said...

salam,
mengunjungi rakan2 segmen blogger ikut negeri;)

apisv2 ikut negeri johor

nadiem sharmz said...

salam...dtg melawat dr BA punye segmen..jom jengok cni lak--- >

http://nadiemsharmz.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-blogger-ikut-negeri.html

fRaMe+LenSeS said...

Assalamualaikum.. aii.. Nadh orang utagha la.. Nadh dari Penang. salam lawat dari Blog enchik Ben. Salam kenai noh.. jumpa2 tu tegoq2 la noh.. ;)

Anonymous said...

pahang jugak la..datang dari belog abg ben :)

solomolo said...

0rang k0lumpo datang menjengah...

ariana said...

apisv2:Salam kenal..

nadiem: selamat berkawan..Orang Utagha ye..:)

frame+lenses: Salama keni no..n T.kasih:)

cik ayin: geng orang Pahang yek..salam kenal:)

Solo molo: T.kasih Orang K.L, sudi singgah..:)

Mutiara Bernilai said...

Salam alaik Ustazah Ariana..

org kuantan dtg jenguk..

hope dpt jd kwn.. :)

najihahfara said...

hai sis...
org pahang jugak ye.. :)
samelah kite...
jom2 bace segmen BA kat blog sy pule..

ariana said...

Mutiara bernilai: T.kasih sudi singgah. Salam kenal..:)

cik Najihah: T.kasih n salam kenal..akak pasti akan jenguk ke blog u..:)

najihahfara said...

akk..follow sini lah pulak..hihi

mas saari said...

singgah n follow dari segmen BA
salam perkenalan dari org Temerloh..

seronok dapat kenal dgn blogger2 dari negeri2 lain!

ariana said...

mas.saari: saya dah lama follow your blog..sama2 org Temerloh kita ye..Slmt berodong..:)

Admin said...

assalam org pahang

Kei Seichi said...

orang melaka datang melawat dari blog abg ben..
salam perkenalan...
http://geekzster.blogspot.com/

T.kasih sudi klik sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink