Dengan lafaz Bismillahhirrahmanirrahim.

Assalamulaikum.

Monday, March 28, 2011

Segmen: Gegar blogger baru



clip_image001http://www.benashaari.com/2011/03/blogger-hati-hati-bila-menyebarkannya.html

Ariana pernah joint dah segmen En Ben ni dulu..lepas joint tu, dapat tambah lebih 20 0rang rakan blogger..memanglah seronok bagi blogger baru cam Akak ni..:) So. hari ni nak jonit lagi dan nak tambah rakan lagi..Pada yang baru tu, jom joint sekali.. nak tau, klik je sini

Ariana memilih gambar " cable Car" tu..sebabnya..mula-mula Ariana tengok gambar tu, terus teringat pengalaman Ariana waktu kali pertama naik cable car kat Genting Highland ngan family termasuk Bapa mertua Ariana..Takutnya masa tu Tuhan saja yang tahu, tapi demi anak-anak dan FIL yang ada sama masa tu, kuatkan juga semangat dan hanya mampu berdoa dan pura-pura tak takut hehe..jadi, macamana seseorang dengan sesuka hati boleh menyebarkan perkara-perkara yang tidak benar macam dalam cerita tu..menabur fitnah, menyusahkan orang je..memang tak patut.., dan Saudara Ben kita berjaya mengupas persoalan tu..t.kasih Ben.

Tujuan berblog..sebenarnya, pada mulanya hanya menyahut pelawaan kawan-kawan dan saudara mara..dengan tujuan untuk merapatkan lagi hubungan silaturrahim. lama-kelamaan berkembang menjadi minat, sebab dalam seharian hidup kita ni ada macam-macam hal yang boleh dikongsikan bersama..betul tak..asal bijak.. ambil yang baik, dan buang yang tidak baik..

Blog yang sering Ariana kunjungi ada banyak, antaranya
Blog En: Ben 
Blog En. Hasrul
 Cik betty a.k.a Rina
Blog No


Blog yang dua kat atas tu..sebab dah memang femes dan banyak info.
Blog yang dua kat bawah tu..sebab mereka berdua, tak sombong dan rajin berkongsi komen ngan ariana..T.Kasih semua..

 

21 comments:

solomolo said...

salam singgah dan ziarah...
gegar blogger baru !!!~

Pak Aji said...

salam kenal.. pak aji dtg dr blog hj ben.. hehe

SiS NaD said...

SaLaM ZiaRaH DaRi SiS... SiS TiNGGaLKaN JeJaK DaRi BLoG aBG BeN MaLaM2 BuTeR Ni... HeHe!~ NiCe BLoG u HaVe!~ (^_____^)V

Maria Hasun said...

Terjah dr blog ab. . salam perkenalan :)

Lulu Caldina said...

keep it up...dengan tekad dan semangat, tak mustahil kita akan berjaya juga dalam dunia blogger...yeah..

marfieyra said...

singgah sini jugak :)

Nancypoh said...

salam kenal ya..jom tambah kawan bloger

Abu Zafran said...

salam blogwalking...hehehehe

jom singgah blog saya http://zubir5588.blogspot.com

Fleura said...

nak kna geledah blog ni!!
yeah!!

Alhamdulilah, jika ada orang annoy dgengan aku!!
Kenapa Blog Mat/Minah salleh mengancam?

Erra Kyra said...

HAI kakak!sy dari sgmen abg ben10

belom kenal saya kan?

sebab tu kite kena berkenalan..=P



im follow u..can u?
saya budak baru 10hari bertapak!..so nak cari blogger2 kasi semanagat ni kat saya.^^

Erra Kyra said...

SAYA PEGIKUT akak YANG KE SERATUS!!=)

duniaanita74.blogspot.com said...

salam singgah....ita dah follow..kalu sudi follow lah ita balik..nama blog seperna nama adik ipat saya nama betul dia arianna natasya...nice blog....

syaz rini said...

singgah dari blog abg ben..:)

C`ayob.com said...

hai salam kenalan...semoga berjaya di alam blogger....

sya pun blogger baru...asal dari sabah,kalau sudi kunjung2 lah blogger sya..and kalau le follow le..Terima kasih,

Dda Ly said...

hehe kebetulan..saye juge suke singgah blog kak no ngan cik betty..hehee

meh ke rumah..
~danial dan sains~
keep in touch ye..♥♥♥

fashah84 said...

salam ziarah....

suka blog ni...
smoga terus berjaya dlm dunia blogging....

ariana said...

Terimaksih banyak pada semua..Ariana dah kunjung balas dan follow blog korang yang sudi jengah sini..Salam kenal semua..:)Keep in touch ye..:)

Prince said...

salam perkenalan..sy pun blogger baru..:)
tapi tak dapat join...:(

harap awak sudi jadi kawan sy...

Anonymous said...

Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I have truly enjoyed
surfing around your blog posts. After all I'll be subscribing to your rss feed and I hope you write again very soon!
My web-site : ab rocket twister

Anonymous said...

Howdy this is kinda of off topic but I was wondering if blogs
use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML.

I'm starting a blog soon but have no coding knowledge so I wanted to get guidance from someone with experience. Any help would be greatly appreciated!

Also visit my web site :: adoption agencies in texas
my site - Adrienne Bailon biography

Anonymous said...

Hello There. I found your blog using msn. This is a very well written article.

I'll be sure to bookmark it and return to read more of your useful info. Thanks for the post. I will certainly comeback.

my site :: http://magiccastle.pixnet.net/blog/post/29132562-~*-公告?訂購單填寫-*~-

T.kasih sudi klik sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink