Dengan lafaz Bismillahhirrahmanirrahim.

Assalamulaikum.

Saturday, April 2, 2011

Sape kata shopping tak letih..

Sape kata shopping atau beli groceries tak letih...? Ye lah..kalau beli sikit-sikit memanglah tak rasa apa..tapi kalau macam ariana's family ni..dek kerana kesibukan maka..biasanya sebulan , sekali atau dua kali sekaligus keluar untuk beli barangan rumah..itu yang lama dan agak penat juga..
Itupun keluarga kami tak ramai..kalau yang keluarga besar tu agaknya lebih lagilah ye..

Tambahan pula..Hubby seorang yang amat teliti..dari memilih barang, compare harga..sampailah menyusun barang tu kat dalam troli..hai..lebih pada orang pompuan pulak..
Tapi..
ariana relax je..tengok je..biar dia ngan "asisstants " dia yang buat semua..Ariana tukang tunjuk je..apa nak..
 bestkan..hehe..
Oh ye..Ariana tukang snap gambar sama.. 
Jom layan gambar..
Sape yang nak tengok je..!
Pikir apa lagi yang tak de sebelum bayar..

Eisya ngan aksinya..troli masih kosong..



Ngan ayam-ayam sekali bawak masuk kat supermarket hehe


Kena susun elok-elok baru boleh muat..

Pilih..jangan tak pilih..

Dah penuh..yea..boleh balik..
Demikianlah perkongsian cerita hari ni..antara aktiviti bulanan Ariana's family..satu gerabak g shopping hehe..

7 comments:

SoalHati said...

jarang org laki nak teliti mcm tu kan..siap sampai susun elok2 heheheh

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

hehe..rajin hubby..kalau hubby sy dia tukang dukung anak jer..

header dah tukar baru yer..nicee

ariana said...

Ain: naik lenguh kaki tiap kali g beli barang dapor..lama tuggu cik abang memilih ngan nyusun barang..hehe.kalau kita, main campak-campak je..

ariana said...

Rina: tukang dukung anak pun, kira rajin lah tu..Yang hubby Akak ni memang sejak baru kawin sampailah anak dah besar..bab beli barang dapor boleh serah kat dia je..harap rajin smpai bula-bilalah..hehe

mun said...

waa.sama mcm family moon la... tiap2 bulan mesti g beli brg dapur sama2.. maklumlah..family besar kan... hehe

ariana said...

moon: sebenarnya grocery satu family ni salah satu cara nak mengeratkan hubungan juga kan..tolong menolong gitu..Berat sama dipikul..ringan sama dijinjing..cewahh..:)

mun said...

btol tu kak...setuju sgt2...

T.kasih sudi klik sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink