Dengan lafaz Bismillahhirrahmanirrahim.

Assalamulaikum.

Khamis, 7 April 2011

Tempat-tempat menarik di Kuantan.

Pagi tadi, rasa tak de mood sungguh nak menulis.., sebabnya dah kena  tinggal ngan hubby yang ke Jakarta pagi tadi..: ((
Tapi..
sekarang..dah ok..mood rajin datang balik, tadi baru je balik dari JPJ menghantar anak sulung, Yaya yang 
menukar lesennya dari P kepada lesen biasa..
Bila bawak -bawak berjalan, hilanglah rasa sedih tu..
Rupanya JPJ Kuantan dah berpindah ke pejabat baru..memusing juga Ariana mencari tadi..dulu terletak kat 
Kubang Buaya..( dulu banyak buaya kot). Sekarang dah berpindah ke Indera Mahkota..
Tempat baru ni, memang selesa. Nak parking, senang dan urusan pun sangat cepat sebab banyak kaunter yang dibuka..jauh beza dari pejabat lama dulu. Alhamdulillah, satu lagi kemudahan untuk orang Kuantan.
Hari ni Ariana nak promosi sikitlah pasal Bandar Kuantan, ibu negeri Pahang tempat  Ariana tinggal ni..
Jom kita baca..dan layan gambar.

Pantai Teluk Cempedak
Baru ni Ariana ada buat entri pasal Pantai Teluk Cempedak. tapi gambar tu diambil sebelah malam.., ni ..gambar waktu siang pulak..
Jambatan menyusuri pantai hingga  ke puncak bukit.
 Banyak lagi tempat-tempat menarik yang boleh dikunjungi, antaranya:

1) Pantai Batu Hitam
2) Pantai Gelora      
3) Taman Teruntum 
4) Pantai Sepat        
5) Benteng Kuantan
           6) Gambang Water Park    
7) Air terjun Pandan

Cantik kan..pemandangan ditepi Benteng Kuantan ( waktu malam )
Benteng Kuantan ( siang hari )
Rugi kalau tak singgah,,Air terjun Pancing
Oh ye..sambil berjalan tu..jangan lupa singgah solat kat masjid negeri Kuantan yang indah permai ni ye.. 
Ada gambar dan cerita Ariana kat sini

Masjid Negeri Sultan ahmad 1 , kuantan.


  Ok lah..setakat ini dulu kalau anda nak tahu lebih lanjut informasi tentang bandar Kuantan , bolehlah layari laman web MPK Kuantan.

4 comments:

munna berkata...

sejak ada Gambang Waterpark tu rajin turun Kuantan...

Rina AVAIL a.k.a cik betty berkata...

Kak arianna..dekat kuantan ada satu restoran dia punya sotong goreng tepung dgn udang goreng tepung terbaekk punya..tp sy x ingat nama restorannya..sedap sgt..balik johor ni sy tak jumpa sotong n udang tepung sesedap tu..

ariana's berkata...

Munna: memang best kat situ kan..tapi simpang dia sebelum bandar Kuantan lagi kan..:)

Rina..Oh..itu mesti kat Tanjung Lumpur tu..memang tempat femes ngan gerai2 makanan seafood yang fresh dan harga pun ok..:)

sord87 berkata...

Tq for info!

T.kasih sudi klik sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink